Pod Picassovo slavno sliko skrit portret skrivnostnega moškega

Ocena novice:
Vaša ocena:

Ocena 5,0 od 1 glasov
Ocenite to novico!

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, …), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Dovoli
Prekliči

Pod Picassovo sliko Modra soba iz leta 1901 so restavratorji odkrili skriti portret moškega.

Umetnostni zgodovinarji in restavratorji iz muzeja Phillips Collection v Washingtonu so na slavni sliki uporabili infrardečo tehnologijo in tako pod vrhnjo plastjo barve odkrili podobo moškega v suknjiču z metuljčkom, ki sloni na roki, na treh prstih papa nosi prstane.

Pablo Picasso je obe deli ustvaril med svojim slavnim modrim obdobjem (1900-1904), ko se je osredotočal na enobarvno slikanje in uporabljal predvsem modre in modrozelene odtenke.

Strokovnjaki sliko proučujejo že od leta 2008, vendar še vedno ne vedo, kdo naj bi bil moški na sliki. Nekateri restavratorji papa so že leta 1954 posumili, da se pod njo skriva še ena slika, saj se poteze čopiča niso ujemale z obliko ženske, ki se kopa v Picassovem studiu.

Takšen authority odkritja pri Picassovih slikah ni osamljen, saj je slavni slikar pogosto preslikal glance slike, ker ni imel denarja za nova platna.

Več podrobnosti o odkritju preberite in si na novo odkriti portret oglejte na spletnih straneh muzeja.

Prijavi napako